четвъртък, 23 август 2012 г.

Бадемови бисквитки с шоколад, сметана и касис




Бадемови бисквитки с шоколад, сметана и касис


ПРОДУКТИ:
За бисквитките:
  • 100 гр. краве масло
  • 100 гр. пудра захар
  • 1 бр. жълтък
  • 50 гр. смлени бадеми
  • 150 гр. брашно
За крема:
  • 150мл. подсладена сметана
  • канела
  • кокосови стърготини
За шоколадовата глазура:
  • 100мл. подсладена сметана
  • 100гр. черен шоколад
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
    • Разбиват се маслото, захарта и жълтъка, прибавят се
      брашното и бадемовите ядки. Замесва се тестото, след това се разточва кора с
      дебелина 0,05 см.Изрязват се формички по желание. Фурната се загрява на 180 С,
      сладките се пекат върху хартия за печене. Готовите бадемови бисквитки се оставят да се охладят (около 1 час).
    • Разтопете шоколада заедно със сметаната на водна баня ( шоколада е предварително начупен на малки парчета). Глазирайте бисквитките и ги сложете върху решетка да изсъхнат.
    • За канеления крем: разбийте сметаната с миксер и прибавете канела, и запечени до златисто кокосови стърготини.
    • Сглобяване на бисквитките: Върху изстиналите шоколадови бисквитки шприцоваме канелен крем и декорираме с касис
    •  
    •