Бадемови бисквитки с шоколад, сметана и касис
ПРОДУКТИ:
За бисквитките:
- 100 гр. краве масло
- 100 гр. пудра захар
- 1 бр. жълтък
- 50 гр. смлени бадеми
- 150 гр. брашно
- 150мл. подсладена сметана
- канела
- кокосови стърготини
- 100мл. подсладена сметана
- 100гр. черен шоколад
- Разбиват се маслото, захарта и жълтъка, прибавят се
брашното и бадемовите ядки. Замесва се тестото, след това се разточва кора с
дебелина 0,05 см.Изрязват се формички по желание. Фурната се загрява на 180 С,
сладките се пекат върху хартия за печене. Готовите бадемови бисквитки се оставят да се охладят (около 1 час). - Разтопете шоколада заедно със сметаната на водна баня ( шоколада е предварително начупен на малки парчета). Глазирайте бисквитките и ги сложете върху решетка да изсъхнат.
- За канеления крем: разбийте сметаната с миксер и прибавете канела, и запечени до златисто кокосови стърготини.
- Сглобяване на бисквитките: Върху изстиналите шоколадови бисквитки шприцоваме канелен крем и декорираме с касис