Сметанова салата с карфиол, каперси и мариновани морковени пръчици
Продукти ( за 4 порции по 250
гр.)
300гр карфиол
бланширан
1 морков
2 стръка целина и магданоз
100гр. сирене
4 бр картофи
сол, черен пипер, 2 щипки чубрица
200гр . заквасена сметана
100 гр. кисело мляко
20 гр. каперси
1 морков
2 стръка целина и магданоз
100гр. сирене
4 бр картофи
сол, черен пипер, 2 щипки чубрица
200гр . заквасена сметана
100 гр. кисело мляко
20 гр. каперси
За мариновани морковени пръчици
3 моркова
2 с.л. зехтин
1 ч. л. мед
1 лимон
щипка сол.
3 моркова
2 с.л. зехтин
1 ч. л. мед
1 лимон
щипка сол.
1. Карфиолът се нарязва на дребно,слага се в купа и се
прибавя настърган на едро морков, целина (нарязана на ситно), настъргано
сирене. Картофите се настъргват на едро ренде и се изпържват( докато са в тигана се
подправят с чубрица и сол), след което ги добавете към салатата. Прибавете
сметаната и объркайте. Подправяте с черен
пипер, чубрица, сол и отново разбърквате. Декорираите с каперси и мариновани
моркови на пъчици. Като идея, ако искате да й придадете форма , сложете салата в една купичка и я
обърнете в чиния (предварително намокрете купичката, за да излезе по – лесно
салатата)
2.
Мариновайте морковите като: Нарежете ги на
жулиени(пръчици), и ги потопете за 20 мин.
в смес та от зехтин, мед , сол и сокът от един лимон. Така приготвените
морковени пръчици, придават много свеж вкус на сметановата салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар