Кантучини - with lovе
165 гр. захар
3 яйца
250 гр. брашно
1 бакпулвер
50 гр. лешници
50 гр.бадеми
50 гр. сушени смокини
50 гр. стафиди
1 к.л. канела
1 к.л. сух джинджифил
1 ванилия
3 с. л. олио
3 яйца
250 гр. брашно
1 бакпулвер
50 гр. лешници
50 гр.бадеми
50 гр. сушени смокини
50 гр. стафиди
1 к.л. канела
1 к.л. сух джинджифил
1 ванилия
3 с. л. олио
Източник http://alia.tropot.net/2011/11/22/christmas-cantuccini/
Начин на приготвяне
В купа разбийте с миксер за 2 мин. яйцата със захарта. Сложете олиото и разбъркайте. Добавете брашното с бакпулвера, ванилията и джинджифила. Накрая сложете нарязаните на дребно сушени плодове и нарязани на едро ( предварително запечени ) ядки. Замесете меко тесто.
Разделете тестото на три части и оформете дълги и тесни рулца. Поставете ги в правоъгълна тава( върху пекарска хартия) и изпечете в предварително загрята фурна за 25 мин. на 170 градуса до златисто. Оставете готовите рулца да се охладят 10 минути , като леко напръскайте с вода рулцата и покрйте с кърпа. След това нарежете на тънки филийки или по диагонал на широки 5 мм. Наредете филийките легнали отново в тавата и запечете на 150 градуса за още 10 – 15 мин. или докато придобият приятен загар. Колкото са по тънки и колкото повече ги печете, толкова по-твърди и хрупкави ще станат.Това е въпрос на предпочитание. Ами това е, невероятно вкусни и ефектни хрупкави бисквитки, или както още са известни – италиански бишкоти.
Честит
Празник приятели! Който и да сте избрали, важното е да е с любов!
Cantuccini with love |
Няма коментари:
Публикуване на коментар