Ванилов
чийзкейк със сладко от смокини и орехи
Продукти
за блата
1 пак. краве масло
2 пак. чаени бисквити
за крема
2 пак. крем сирене
400 гр. заквасена сметана
1 пак. ванилова захар (д-р Йоткер)
1 пак. крем ванилия без варене д-р. Йоткер
250 мл. прясно мляко
1 бурканче сладко от смокини
30 – 40 гр. орехи запечени и нарязани
1 пак. краве масло
2 пак. чаени бисквити
за крема
2 пак. крем сирене
400 гр. заквасена сметана
1 пак. ванилова захар (д-р Йоткер)
1 пак. крем ванилия без варене д-р. Йоткер
250 мл. прясно мляко
1 бурканче сладко от смокини
30 – 40 гр. орехи запечени и нарязани
Начин на приготвяне
1.
В касерола разстопете на бавен огън маслото и
прибавете предварително натрошените бисквити. Бъркайте непрекъснато около 2 -3
мин за да се смесят добре.
2.
В
подвижна форма за печене изсипете бисквититената основа - притискайте и заравнете добре. След това сложете основата
в хладилник да изстине напълно – поне 30 мин.
3.
Разбийте
крем Ванилия (д-р. Йоткер) с 250 мл. прясно мляко ( нужен ви е гъст крем, затова
млякото е по- малко).
4.
Разбийте
с миксер, за кратко, крем сиренето и сметаната , прибавете ванилия.
5.
Към
сиренето и сметаната прибавяйте на части ваниловия крем, като разбърквате с
шпатула или дървена лъжица. Готовият крем охладете за около 20 мин в камерата
на хладилник.
Сглобете
чийзкейка като: върху бисквитения блат (без да го изваждате от формата)
изсипете и заравнете крема. Приберете в хладилник най малко за 5-6 часа, а най
добре е да го сервирате на следващия ден. Непосредствено преди сервиране залейте чийзкейка със сладко от смокини(нарязани на дребно)и поръсете със запечени орехи.
Този чийзкейк изненада мого приятно самата мен! Вкусът е леко кремообразно солен, неусетно преминаващ в сладък, с аромат на зрели смокини ванилия и печени орехи. Десерт е много ефирен и стилен.
Да ви е сладко и солено:)!
Няма коментари:
Публикуване на коментар