Сладкиш Блонди с бадеми, бял шоколад
и крем Брюле
Продукти
За
Блонди сладкиш
125 гр. масло( разстопено)
1/2 ч.ч. захар
2 яйца ( стайна температура)
2 бр. крем пудинг д-р Йоткер ( или 80гр. пшенично нишесте)
70 гр. брашно (пресято)
1 ванилия
40-50 гр. бадеми (нарязани)
1 ч.л. бакпулвер
½ к.л.сол
100 гр. бял шоколад
2-3 с.л. прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
2 яйца ( стайна температура)
2 бр. крем пудинг д-р Йоткер ( или 80гр. пшенично нишесте)
70 гр. брашно (пресято)
1 ванилия
40-50 гр. бадеми (нарязани)
1 ч.л. бакпулвер
½ к.л.сол
100 гр. бял шоколад
2-3 с.л. прясно мляко
За
крем Брюле
500 мл. подсладена сладкарска сметана
150 мл. прясно мляко
100 гр. захар
6 жълтъка
1 пак. желатин
1 капсула ванилия/ ром
100гр. бял шоколад
150 мл. прясно мляко
100 гр. захар
6 жълтъка
1 пак. желатин
1 капсула ванилия/ ром
100гр. бял шоколад
Начин
на приготвяне на крем Брюле
1.
Загрявате сметаната, млякото и захарта
почти до завиране. Прибавяте предварително разбитите жълтъци. Варите ( на слаб
огън), при непрекъснато разбъркване до сгъстяването на крема. След като
отстраните от огъня, добавяте разтворения желатин (според указанията на
пакетчето), поръсвате с ванилия . Докато кремът е горещ, прибавяте 100гр. начупен
бял шоколад и разбърквате до пълното му усвояване. Оставяте крема да се охлади и след 20 мин.
го прибирате в хладилник.
Начин
на приготвяне на сладкиша
1.
Поставете решетката на фурната на
второ ниво от долу нагоре. Загрейте я на 180 градуса. Намазнете и поръсете с
брашно тавичка с размери 23 см х 32 см. или 24см подвижна форма (може да сложите на дъното хартия
за печене ).
2.
В купа пресейте брашното, бакпулвера и
солта. Оставете настрана.
3.
Разстопете 100гр. бял шоколад с 2 -3 с.л
прясно мляко на водна баня и оставете да изстине.
4.
В друга купа
разбийте разтопеното масло и захарта (ок. 7 мин). Прибавете яйцата едно по едно,(предварително леко разбъркани), ванилията, и разбийте добре
с миксер .
5.
Към яйчената смес прибавете разстопения
бял шоколад и отново разбийте с миксер..
6.
Прибавете сухите съставки към мокрите и
разбъркайте с дървена лъжица . Не бъркайте прекалено дълго.Прибавете нарязаните
бадеми, и отново разбъркайте.
7.
Изсипете сместа в тавичката( или
подвижна форма), загладете леко и изпечете на 180 градуса около 30 мин.
8.
Извадете сладкиша от фурната и оставете
да изстине напълно. Отлепете хартията. След това го обърнете и залейтес крем
Брюле ( Най добре използвайте подвижната форма, така когато залеете с крема,
който е все още рядък, няма разлива отстрани).
9.
Поставете в хладилник за 3- 4 часа и
непосредствено преди сервиране отстранете ринга и поръсете с какао или
декорирайте с бадеми .
Няма коментари:
Публикуване на коментар