Кростата с мармалад от френско грозде
( източник: http://www.emikodavies.com/blog/crostata/
Продукти
250 гр. брашно
125 гр. студено масло
130 гр. пудра захар( или фина кристална захар)
1 яйце и един жълтък
1 ванилия
200гр. мармалад от френско грозде( череши ,ягоди, горски плодове)
250 гр. брашно
125 гр. студено масло
130 гр. пудра захар( или фина кристална захар)
1 яйце и един жълтък
1 ванилия
200гр. мармалад от френско грозде( череши ,ягоди, горски плодове)
Начин на приготвяне
Пригответе
тестото като: Към брашното и захарта
прибавете студеното масло стрийте всичко на маслени трохи, след което
добавете яйцето , жълтъка и ванилията. Омесете меко , еластично тесто и
оставете във фризера за половин час.
След това, вземете студеното тесто и отделете една малка част от него( тя се използва за ленти върху сладкиша). Голямата част от тестото разточете върху набрашнена повърхност или домакинско фолио. Застелете с тестото дъното на тавичка за печене и оформете борд отстрани. Залейте с мармалад и направете лентички от останалото тесто, с които да покриете мармалада . Изпечете на 180 градуса около 30 мин.
След това, вземете студеното тесто и отделете една малка част от него( тя се използва за ленти върху сладкиша). Голямата част от тестото разточете върху набрашнена повърхност или домакинско фолио. Застелете с тестото дъното на тавичка за печене и оформете борд отстрани. Залейте с мармалад и направете лентички от останалото тесто, с които да покриете мармалада . Изпечете на 180 градуса около 30 мин.
Пътешествие до слънчева Тоскана с приятен вкус на домашно изпечени сладкиши...
Няма коментари:
Публикуване на коментар