сряда, 23 януари 2013 г.

Кростата с мармалад от френско грозде



Кростата с мармалад от френско грозде








( източник: http://www.emikodavies.com/blog/crostata/
Продукти
250 гр. брашно
125 гр. студено масло
130 гр. пудра захар( или фина кристална захар)
1 яйце и един жълтък
1 ванилия
200гр. мармалад от френско грозде( череши ,ягоди, горски плодове)

 Начин на приготвяне
   Пригответе тестото като: Към брашното и захарта  прибавете студеното масло стрийте всичко на маслени трохи, след което добавете яйцето , жълтъка и ванилията. Омесете меко , еластично тесто и оставете във фризера за половин час.
   След това, вземете студеното тесто и отделете една малка част от него( тя се използва за ленти върху сладкиша). Голямата част от тестото разточете върху набрашнена повърхност или домакинско фолио. Застелете с  тестото дъното на тавичка за печене и оформете борд отстрани. Залейте с мармалад и направете лентички от останалото тесто, с които да покриете мармалада . Изпечете на 180 градуса около 30 мин.

Пътешествие до слънчева Тоскана с приятен вкус  на домашно изпечени сладкиши...