Сочен сладкиш с ябълки и касис
Една рецепта - два сладкиша
Сочен сладкиш с ябълки и касис |
Продукти
1/3 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
щипка сол
½ к.л. канела
2 яйца
2 с.л. олио
1/3 ч.ч.сладкарска сметата
6 големи ябълки
100 гр. касис( замразен)
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
щипка сол
½ к.л. канела
2 яйца
2 с.л. олио
1/3 ч.ч.сладкарска сметата
6 големи ябълки
100 гр. касис( замразен)
За глазурата:
1 яйце
1/3 ч.ч. захар
50 гр. разтопено масло
1 ванилия/ есенция ром
Основната рецепта за този сладкиш е на Елена от„ Кулинарни Страсти”. Ето и линк към оригиналната рецепта http://kulinarnistrasti.blogspot.com/2012/10/blog-post_23.html
1 яйце
1/3 ч.ч. захар
50 гр. разтопено масло
1 ванилия/ есенция ром
Основната рецепта за този сладкиш е на Елена от„ Кулинарни Страсти”. Ето и линк към оригиналната рецепта http://kulinarnistrasti.blogspot.com/2012/10/blog-post_23.html
Начин на приготвяне
От посочените продукти може да приготвите два десерта.
Първият е настоящия "Сочен сладкиш с ябълки и касис", а за да приготвите "Мини крембъли с ябълки, касис и мед" - използвате за основа сочния сладкиш, с добавка маслени трохи и мед, ето линк към рецептата
http://mishelsbakery.blogspot.com/2013/02/blog-post.html
Първият е настоящия "Сочен сладкиш с ябълки и касис", а за да приготвите "Мини крембъли с ябълки, касис и мед" - използвате за основа сочния сладкиш, с добавка маслени трохи и мед, ето линк към рецептата
http://mishelsbakery.blogspot.com/2013/02/blog-post.html
1.
В купа
смесете захарта, брашното, бакпулвера и солта.
2. В друга купа разбийте с миксер яйцата, сметаната, олиото и канелата.
3. Постепенно към яйчената смес добавете сухите съставки.
4. Почистете и обелете ябълките. Нарежете на тънки ивици и смесете с тестото. Накрая добавете към сместа измитите, подсушени и набрашнени плодове касис.
5.Постелете дъното и стените на правоъгълна тавичка с пекарска хартия,( аз използвах правоъгълна форма с размери 25/11 и вис. 7 см. ), намаслете добре и изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Печете за -60мин.
6. Глазурата се приготвя като смесите яйцето, захарта и добавите разстопеното, но не горещо масло. Извадете сладкиша и намажете с глазурата. Върнете отново във фурната и изпечете за 15 мин.
7. Готовият сладкиш оставете да изстине напълно и тогава го извадете от формата(тавичката), отстранете хартията,ако има такава и сложете в табла, но не обърнат, а с глазурата нагоре.Поръсете с пудра захар( пожелание)
2. В друга купа разбийте с миксер яйцата, сметаната, олиото и канелата.
3. Постепенно към яйчената смес добавете сухите съставки.
4. Почистете и обелете ябълките. Нарежете на тънки ивици и смесете с тестото. Накрая добавете към сместа измитите, подсушени и набрашнени плодове касис.
5.Постелете дъното и стените на правоъгълна тавичка с пекарска хартия,( аз използвах правоъгълна форма с размери 25/11 и вис. 7 см. ), намаслете добре и изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Печете за -60мин.
6. Глазурата се приготвя като смесите яйцето, захарта и добавите разстопеното, но не горещо масло. Извадете сладкиша и намажете с глазурата. Върнете отново във фурната и изпечете за 15 мин.
7. Готовият сладкиш оставете да изстине напълно и тогава го извадете от формата(тавичката), отстранете хартията,ако има такава и сложете в табла, но не обърнат, а с глазурата нагоре.Поръсете с пудра захар( пожелание)
Мария, чудесно хрумване да добавиш друг плод. Много хубав е станал сладкиша. Но със сигурност знам, че няма да пропусна предложението ти за Крембъла. Благодаря ти, че ми се довери.
ОтговорИзтриванеПоздрави и много усмихната седмица!