петък, 23 ноември 2012 г.

Крем пита с ябълково пюре и кокос


Крем пита с ябълково пюре и кокос
Продукти
1 пакет  готови кори за баница
100 гр. краве масло
За  млечен крем
4 жълтъка
1 л. прясно мляко
1 ч.ч захар
6 с.л брашно
3 ванилии    
25 гр. краве масло
За ябълково пюре
4 сладки ябълки
½ ч.ч. захар
25 гр. краве масло
100 гр. течна сметана
есенция ром или ванилия
 1 к.л.канела
 100гр. кокосови стърготини
 пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне
1. Корите се натрошават и заедно с маслото се слагат в тавичка ,за да се запекат до зачервяване.
2. След като изстинат се напръскват с вода, в която е разтворена една супена лъжица кафява захар, (може и обикновена).
3. Млечният крем се приготвя, като се разбият жълтъците, брашното, едната ванилия и една чаена чаша от прясното мляко.
Остатъка от млякото се слага заедно със захарта да заври. Когато заври, прибавяте горната смес при непрекъснато разбъркване с дървена лъжица, за да не загори.Когато се сгъсти, отдръпнете от котлона и прибавете  25 гр. масло. Готовият крем оставете да изстине.
4. Приготвяне на ябълковото пюре: Настържете ябълките. В тиган разстопете маслото , сложете захарта и леко карамелизирайте. Прибавете ябълките канелата и есенцията. След като леко се карамелизират, добавете сметаната. Задушете ябълките за около 5 мин. Отнемете от котлона и оставете да изстине за още 5 мин. След това, пасирайте ябълковото пюре и го прибавете към млечния крем. Отново пасирайте за кратко и добавете 50 гр. кокосови стърготини

5. В тавичка или форма с подвижни стени разстелете половината изстинали и подсладени кори и залейте обилно с  ябълковия крем. След това, покрийте с останалите кори и поръсете с кокосови стърготини и пудра захар.