неделя, 4 ноември 2012 г.

Ванилов чийзкейк със сладко от смокини и орехи


Ванилов чийзкейк със сладко от смокини и орехи

 




Продукти
за блата
1 пак. краве масло
2 пак. чаени бисквити
за крема
2 пак. крем сирене
400 гр. заквасена сметана
1 пак. ванилова захар (д-р Йоткер)
1 пак. крем ванилия без варене  д-р. Йоткер
250 мл. прясно мляко

1 бурканче сладко от смокини
30 – 40 гр. орехи запечени и нарязани


Начин на приготвяне

   1.       В касерола разстопете на бавен огън маслото и прибавете предварително натрошените бисквити. Бъркайте непрекъснато около 2 -3 мин за да се смесят добре.

2.      В подвижна форма за печене изсипете бисквититената основа - притискайте  и заравнете добре. След това сложете основата в хладилник да изстине напълно – поне 30 мин.

3.      Разбийте крем Ванилия (д-р. Йоткер) с 250 мл. прясно мляко ( нужен ви е гъст крем, затова млякото е по- малко).

4.      Разбийте с миксер, за кратко, крем сиренето и сметаната , прибавете ванилия.

5.      Към сиренето и сметаната прибавяйте на части ваниловия крем, като разбърквате с шпатула или дървена лъжица. Готовият крем охладете за около 20 мин в камерата на хладилник.
Сглобете чийзкейка като: върху бисквитения блат (без да го изваждате от формата) изсипете и заравнете крема. Приберете в хладилник най малко за 5-6 часа, а най добре е да го сервирате на следващия ден.
Непосредствено  преди сервиране  залейте чийзкейка със сладко от смокини(нарязани на дребно)и поръсете със запечени орехи.

  Този чийзкейк изненада мого приятно самата мен! Вкусът е леко кремообразно солен, неусетно преминаващ в сладък, с аромат на зрели смокини ванилия и печени орехи. Десерт е много ефирен и стилен.
  Да ви е сладко и солено:)!