вторник, 23 октомври 2012 г.

Сладкиш Блонди с бадеми, бял шоколад и крем Брюле


 Сладкиш Блонди с бадеми, бял шоколад и крем Брюле
 
 
 


Продукти

За Блонди сладкиш

125 гр. масло( разстопено)
1/2 ч.ч. захар
2 яйца ( стайна температура)
2 бр. крем  пудинг  д-р Йоткер ( или 80гр. пшенично нишесте)
70 гр. брашно (пресято)
1 ванилия
40-50 гр. бадеми (нарязани)
1 ч.л. бакпулвер
½  к.л.сол
100 гр. бял шоколад
2-3 с.л. прясно мляко

За крем Брюле

500 мл. подсладена сладкарска сметана
150 мл. прясно мляко
100 гр. захар
6 жълтъка
1 пак. желатин
1 капсула ванилия/ ром
100гр. бял шоколад

Начин на приготвяне на крем Брюле
1.     Загрявате сметаната, млякото и захарта почти до завиране. Прибавяте предварително разбитите жълтъци. Варите ( на слаб огън), при непрекъснато разбъркване до сгъстяването на крема. След като отстраните от огъня, добавяте разтворения желатин (според указанията на пакетчето), поръсвате с ванилия . Докато кремът е горещ, прибавяте 100гр. начупен бял шоколад и разбърквате до пълното му усвояване. Оставяте крема да се охлади и след 20 мин. го прибирате в хладилник.
Начин на приготвяне на сладкиша
              1.     Поставете решетката на фурната на второ ниво от долу нагоре.               Загрейте я на 180 градуса. Намазнете и поръсете с брашно тавичка с размери 23 см х 32 см. или 24см подвижна форма             (може да сложите на дъното хартия за печене ).
               2.     В купа пресейте брашното, бакпулвера и солта. Оставете настрана.
               3.     Разстопете 100гр. бял шоколад с 2 -3 с.л прясно мляко на водна баня и  оставете да изстине.
               4.     В   друга купа разбийте разтопеното масло и захарта (ок. 7 мин). Прибавете яйцата едно  по едно,(предварително  леко разбъркани), ванилията, и разбийте добре с миксер .
                5.     Към яйчената смес прибавете разстопения бял шоколад и отново разбийте с миксер..
                6.      Прибавете сухите съставки към мокрите и разбъркайте с дървена лъжица . Не бъркайте прекалено дълго.Прибавете нарязаните  бадеми, и отново разбъркайте.
                 7.     Изсипете сместа в тавичката( или подвижна форма), загладете леко и изпечете на 180 градуса около 30 мин.
                 8.     Извадете сладкиша от фурната и оставете да изстине напълно. Отлепете хартията. След това го обърнете и залейтес крем Брюле ( Най добре използвайте подвижната форма, така когато залеете с крема, който е все още рядък, няма разлива отстрани).
                 9.     Поставете в хладилник за 3- 4 часа и непосредствено преди сервиране отстранете ринга и поръсете с какао или декорирайте с бадеми .