Продукти
1, 5 кг.
картофи
400 гр. сирене
1 с.л.сух босилек
2 щипки суха мащерка
1. к.л. черен пипер
сол – на вкус
50 гр. краве масло
1 ч.ч. сметана за готвене/ прясно мляко
3 -4 скилидки чесън
200 мл. олио ( за изпържване)
400 гр. сирене
1 с.л.сух босилек
2 щипки суха мащерка
1. к.л. черен пипер
сол – на вкус
50 гр. краве масло
1 ч.ч. сметана за готвене/ прясно мляко
3 -4 скилидки чесън
200 мл. олио ( за изпържване)
Начин на приготвяне
1. Сварете
1 , 2 кг. картофи. Останалите обелете, настържете на едро ренде и изпържете (те са
за декорация).
2. Сварените
картофи, още докато са топли, направете на
гъсто картофено пюре като: Намачкайте картофите, прибавете гореща
сметана, краве масло сол и черен пипер.3. Пригответе плънката като: Настържете сиренето, прибавете стрит сух босилек, и нарязан на много ситно чесън(може и чесън на прах). Стрийте много добре с пръсти плънката,получават се трохи от сирене.
4. Разпределете
си по три равни части картофено пюре и три части смес от сирене
5. В
подвижна форма за печене или тавичка с по високи стени разстелете 1/3 от
картофеното пюре, поръсете обилно 1/3 от плънката, сложете отново 1/3 пюре и така докато завършите със смес от сирене. Накрая може да настържете още малко сирене – за разкош и по – добър
вид.
6. Декорирайте тортата с изпържените картофки и поръсете с мащерка и босилек.
Интересно и вкусно ястие, много оригинално и различно! Супер си!
ОтговорИзтриванеБлагодаря много! Понякога с най обикновени продукти се получават много вкусни неща:)
Изтриване